La inauguració es farà el proper dissabte 6 de setembre a les 13 h. El lloc de trobada serà l’entrada del col·legi Sant Andreu i s’anirà caminant per la zona recuperada.
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha realitzat durant els últims mesos els treballs de recuperació socioambiental de la Font de l’Hermano, un espai natural situat a prop de la Riera de Corbera, en el terme municipal de Sant Andreu de la Barca.
Aquest espai natural està situat en el límit entre Corbera i Sant Andreu, entrant a la ciutat per la carretera nacional II des de Pallejà i a sota del col·legi Sant Andreu.
L’espai natural de la Font de l’Hermano (així era coneguda) és un terreny de Sant Andreu entorn a una font que antigament s’utilitzava per netejar la roba, entre d’altres usos. Els espais que envolten la font s’havien fet servir com a merendero.
L’Ajuntament ha volgut recuperar aquest espai natural i, en la seva primera fase, ha restaurat la font i millorat l’espai entorn a ella, ha tret els horts il·legals, netejat i podat la zona, ha recuperat i plantat espècies típiques del bosc, ha reperfilat la secció de la Riera i ha creat una zona d’estança.
A més, ha connectat la zona de la Font amb el nucli urbà, concretament unint-la amb el carrer Josep Tarradellas, mitjançant un camí; i amb els camins de muntanya que parteixen d’aquesta zona de bosc.
Una complerta recuperació d’un espai de gran valor natural i fluvial del municipi que ofereix un espai ideal de passeig i descans.
La inauguració es farà el proper dissabte 6 de setembre a les 13 h. El lloc de trobada serà l’entrada del col·legi Sant Andreu i s’anirà caminant per la zona recuperada.
Apunt històric:
Paratge conegut popularment amb el nom de la font de l’Hermano. Hi ha constància que ja en el s. XIX era un lloc freqüentat pels estiuejants i un lloc ideal per anar-hi a passar la tarda i fer-hi un àpat a causa de l’existència d’una font. Originàriament els terrenys eren propietat de Cal Jansana i la família de Ca l’Hermano hi tenia un hort arrendat. Aquests dos fets són els que acaben donant nom a l’indret.
Atribuir mots a les famílies és molt habitual i Ca l’Hermano deu el seu a un antic parent que havia entrat en un convent per fer-se frare (hermano), tot i que va deixar els hàbits abans de ser ordenat.