La delegació del Govern ha comunicat aquesta notícia a l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, assenyalant que la setmana vinent es reprendran les obres de connexió de l’autovia del Baix Llobregat i l’autopista del Vallès.
A partir d’aquest dijous es començarà a fer l’acopi de material i de maquinària perquè la setmana vinent puguin començar les obres per a l’enllaç de l’autovia del Baix Llobregat (A2) i l’autopista del Vallès (AP-7).
L’alcalde de Sant Andreu de la Barca ha mostrat la seva satisfacció i recorda que l’obra és “cabdal” pel futur de la ciutat
Llorca ha recordat que l’enllaç “facilitarà la comunicació de les empreses que hi ha a la nostra zona industrial” i ha explicat que els conductors podran evitar la carretera de Rubí (C-1413) per anar al Vallès, una via que acumula molt de trànsit i una elevada sinistralitat.
Les obres d’aquest enllaç acumulen anys de retard. La darrera vegada que es van aturar va ser a finals de 2016 i des de llavors, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i el grup municipal del PSC al Congrés dels Diputats han fet diverses gestions i ha exigit en diverses ocasions la represa dels treballs.
Les obres per a la construcció d’aquest enllaç, que comunicarà el Vallès amb el Baix Llobregat, van començar al desembre de 2006 i el projecte inicial preveia la construcció d’una carretera de 2,4 quilòmetres.
La primera aturada dels treballs va ser al 2010 per les retallades pressupostàries derivades de la crisi econòmica i des de llavors ha avançat amb dificultats.
L’objectiu de l’obra és connectar les dues vies amb un viaducte de 850 metres a una zona per la que passen cada dia més de 200.000 vehicles.
La connexió, per la que està previst que cada dia passin 40.000 vehicles, evitaria fer una volta de 12 quilòmetres per carreteres comarcals.
La major part de l’obra està acabada des de fa 6 anys i durant els darrers dos anys s’han fet dues modificacions de l’obra, que ara s’ha aturat per fer-ne una tercera.
El Consell d’Estat va aprovar les modificacions per actualitzar l’obra a les necessitats actuals, que són les que ara s’han incorporat i que han suposat la variació del pressupost, que ha passat de 50 a 76 milions d’euros.