El dijous 23 de gener es farà una sessió de treball oberta a tota la ciutadania.
Consulta l’esborrany en aquest enllaç
Els ciutadans i ciutadanes de Sant Andreu de la Barca ja poden dir la seva gràcies al procés participatiu que s’ha obert entorn l’Agenda 21 Local.
El dijous 28 de novembre es va presentar aquest procés participatiu en un acte organitzat a les Escoles Velles amb la presència de l’alcalde, Enric Llorca.
Ara la ciutadania pot consultar l’esborrany del pla d’acció ambiental de l’Agenda 21 Local i participar en les sessions que tindran com objectiu de discutir les diferents línies estratègiques i accions que proposa el Pla.
Si bé aquestes sessions estaran obertes al conjunt de la ciutadania de Sant Andreu de la Barca, també es farà especial èmfasi a convidar els principals agent socials i econòmics de la ciutat.
Un cop els ciutadans s’hagin pogut informar mitjançant la consulta de l’esborrany al web, es farà una sessió de treball pròpiament dita que tindrà lloc el 23 de gener de 2014.
A nivell metodològic es proposa que a partir de la presentació inicial (presentació tècnica) s’aprofiti la major part del temps per al debat, intercanvi d’opinions i realització de propostes.
Concretament es planteja la metodologia de les tertúlies cafè. Es tracta d’un mètode de participació que afavoreix la participació del major nombre d’assistents generant un ambient distès que facilita el debat i la generació de consens.
Una vegada realitzada la sessió de participació, es recolliran les diverses propostes sorgides i s’elaborarà un informe final que recollirà tota la informació de les sessions realitzades, així com la revisió del document final de l’Estratègia sostenible de Sant Andreu de la Barca.
Aquest document final es presentarà en una tercera sessió que tindrà lloc a final de febrer.
La durada de les sessions serà d’unes 2 hores.
El document final, Agenda Local 21 de Sant Andreu de la Barca, pretén tenir descrites, valorades i temporitzades les accions a dur a terme per garantir la sostenibilitat del desenvolupament del municipi en tots els aspectes ambientals, directes i colaterals, i especialment pel que fa als temes d’energia i producció de residus.
La redacció de l’esborrany de la proposta de pla d’acció s’ha basat, entre d’altres, en els documents següents elaborats des de la regidoria de Medi Ambient, i esdevé el conjunt unió (no exhaustiu) de les accions proposades en els documents 3, 4 i 5 (a sota), més altres accions de paràmetres ambientals no inclosos en aquests punts esmentats.
1. Redacció de l’Auditoria Ambiental municipal, finalitzada l’any 1999.
2. Realització de dos estudis d’indicadors de sostenibilitat els anys 2002 i 2008.
3. Redacció del document Revisió del Pla d’acció ambiental Agenda local 21, finalitzat el març de 2010
4. Redacció del Pla d’Acció per a l’Energia sostenible (PAES), finalitzada el novembre de 2010.
5. Redacció del Pla de prevenció de residus municipals (PPR) finalitzada el desembre de 2010.
Reportatge sobre l’Agenda 21 Local.