El ple municipal aprovarà aquesta setmana la declaració institucional
L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha reclamat a la Generalitat la millora urgent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, referent pels ciutadans del municipi, que es doti del personal i els mitjans tècnics necessaris i que es reforci l’atenció primària per evitar el col·lapse del servei.
El consistori té previst aprovar aquesta setmana al ple municipal una declaració institucional, que destaca que l’estructura física de l’Hospital és insuficient per donar resposta a la demanda assistencial generada en la seva àrea d’influència.
L’Ajuntament reclama una reunió institucional amb el conseller de Salut, Toni Comín, per plantejar de primera mà la situació del centre hospitalari, referent per a una població de 160.000 persones.
L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat la importància de dotar als CAP’s i als CUAP’s de recursos i mitjans per ser resolutius “reduir el nombre de visites a les urgències hospitalàries i acostar els serveis de salut als ciutadans, evitant desplaçaments i llargues esperes”.
El text subratlla que les reiterades retallades econòmiques han deteriorat el servei i la manca d’inversions i dotació es tradueix en demores per la realització de proves diagnòstiques, llistes d’espera per visitar als pacients i llistes d’espera quirúrgiques.
L’Ajuntament reclama desenvolupar el Pla Estratègic i Director que garanteixi l’ampliació de l’Hospital de Martorell, amb la millora estructural i els professionals necessaris per donar resposta adequada i necessària a la demanda de salut de la població de referència.
Una altra de les peticions és reclamar al departament de Salut la dotació econòmica necessària per desenvolupar les millores adequades i exigides. En concret i de manera prioritària:
a. El desenvolupament d’una Unitat d’Hospitalització Domiciliària i una unitat de subaguts a l’àrea.
b. L’ampliació dels recursos sociosanitaris per donar resposta a la complexitat dels pacient crònics.
c. La millora dels recursos destinats a l’atenció primària per afavorir la prevenció i les activitats comunitàries i augmentar al seva capacitat de resolució dels processos assistencials, que han de permetre que es resolguin la majoria de les urgències de nivell 4 i 5 fora de l’àmbit hospitalari i que els pacients siguin atesos satisfactòriament al nivell assistencial que correspongui apropant l’assistència als ciutadans.