El consisitori ha realitzat el sorteig dels membres de les 33 meses electorals per les eleccions al Parlament.
La secretària de l’Ajuntament, Begoña Gil ha comentat a Ràdio Sant Andreu el procediment que es segueix a partir del sorteig.L’Ajuntament haurà de notificar a la ciutadania que han de ser en una mesa electoral, formada per un president, dos vocals i sis suplents. A partir d’aquí s’obre un procés d’al·legacions.
Segons la Llei orgànica del règim electoral general, els membres d’una mesa electoral hauran de saber llegir i escriure i hauran de tenir menys de 70 anys. Tot i això, les persones amb més de 65 anys podran renunciar a formar part d’una mesa en un termini de set dies, després de rebre la notificació.
També podran renunciar-hi les persones amb discapacitat, pensionistes amb incapacitat permanent absoluta i gran invalidesa, persones amb una baixa mèdica o embarassades de més de sis mesos. De la mateixa manera, n’estan excloses les persones ingressades en centres penitenciaris o psiquiàtrics i els electors que hagin format part d’una mesa tres vegades en els últims 10 anys.
La mesa electoral és el lloc on s’emet el vot, es controla el desenvolupament de la votació i es du a terme el recompte i l’escrutini provisional.