Fins el 12 de juliol hi haurà accions a diferents punts de la ciutat perquè la ciutadania conegui l’esborrany del text de l’ordenança així com a l’enquesta de consulta prèvia. Aquest dimarts s’ha celebrat un acte al Teatre Núria Espert per resoldre dubtes de la nova Ordenança de Civisme i Convivència.
L’acte ha comptat amb la presència de Begoña Gil, cap dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Javier Romero, regidor de Participació Ciutadana, Jordi Català cap de Policia Local de Sant Andreu de la Barca i l’alcalde Marc Giribet que ha destacat els objectius de l’ordenança “Ens dotem avui d’una eina pel respecte i la convivència. El que volem és aprovar una ordenança que busca que totes aquelles conductes que no estan recollides, que solen ser conductes moltes d’elles incíviques, poder dotar-nos de l’eina administrativa per poder atacar aquestes problemàtiques”. L’actual ordenança data del 25 de maig de 2.000, Giribet ha recordat “ens volem focalitzar per poder-ho reconduir i sobretot adaptar i actualitzar. Per mi és una de les ordenances mares dels municipis, la de convivència i civisme per construir aquests espais de convivència”.
El cap de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, Jordi Català ha recordat a l’emissora municipal que l’ordenança “Regula tot l’espai públic, l’ús de l’espai públic, l’ús que fan habitualment tots les ciutadans de l’espai públic i algunes conductes que es donen a espais privats però amb repercussió a l’ambit públic”
L’aprovació de l’ordenança permet dotar-se d’una norma pròpia que concreti com s’apliquen aquestes normes a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i consolidar la mateixa convivència i civisme a la realitat social L’ordenança pretén solucionar qüestions referents a la neteja dels espais públics, les conductes contra la dignitat, la degradació de l’entorn urbà, el vandalisme, els residus urbans i d’obres o la contaminació visual i acústica.
El regidor de Pàrticipació Ciutadana, Javier Romero assenyala que “aquesta ordenança era un dels reptes que teníem com a govern dins del Pla Sant Andreu Millora per continuar treballant per la millora de la ciutat en termes de neteja, de manteniment i, en aquest cas, de convivència entre nosaltres i de civisme”. Des del consistori s’estan organitzant acte si accions per donar a conèixer els 104 articles de l’ordenança “estem duent a terme diverses accions per apropar aquesta nova llei a la ciutadania i avui hem celebrat al Teatre Núria Expert una sessió monogràfica on la ciutadania ha pogut fer-nos arribar les seves inquietuds i propostes per poder-les incloure”.
Ara es recolliran les propostes i “un cop analitzades es farà el retorn i ja procedirem en el que podrem incorporar per fer l’aprovació inicial” ha afirmat, la cap del Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Begoña Gil. Sobre el terminis i l’aprovació inicial, Gil ha comentat a Ràdio Sant Andreu “sí ens dona temps, s’aprovaria inicialment en el ple de juliol.