98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Especial Dia Internacional contra la LGTBIfòbia en l’Esport

Especial Dia Internacional contra la LGTBIfòbia en l’Esport

Ràdio Sant Andreu ha dedicat un espai per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia en l’Esport, una jornada per a conscienciar sobre la discriminació que encara pateix el col·lectiu LGTBIQ+ en el món esportiu i a promoure la igualtat i la inclusió.

 

Hem conversat amb Dàmaris López, tècnica LGTBI a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Pancho de Haro, mestre de ioga i monitor de gimnàstica artística i Sonia Navarro, que des de fa 15 anys compta amb una acadèmia de dansa.

Aquesta data no és fruit de la casualitat, ja que recorda la història de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va fer pública la seva homosexualitat i que, malauradament, va acabar amb la seva vida l’any 1998.

Justin Fashanu va néixer el 19 de febrer de 1961 a Anglaterra. Va destacar com a futbolista des de jove i va arribar a jugar en clubs de renom com el Norwich City i el Nottingham Forest. El seu talent el va portar a ser una de les grans promeses del futbol anglès, però la seva carrera es va veure afectada per la seva orientació sexual en una època on l’homofòbia era molt present en l’esport. A més de ser pioner en la visibilització del col·lectiu dins l’esport, Fashanu també va ser el primer jugador negre en signar un contracte d’un milió de lliures quan va fitxar pel Nottingham Forest Football Club.

L’any 1990, Fashanu es va convertir en el primer futbolista d’elit a parlar públicament sobre la seva homosexualitat, un acte de valentia que li va suposar el rebuig de companys, aficionats i fins i tot de la seva pròpia família. La seva trajectòria professional es va veure afectada per aquest rebuig i va passar per diversos clubs sense estabilitat.

 

SAI, Servei d’Atenció Integral

SAI, el Servei d’Atenció Integral, no només per a donar suport en casos de violència o discriminació, sinó que també sensibilitza la societat, promou el respecte a la diversitat i ajuda a construir un municipi més inclusiu.

El SAI LGBTI+ és aquí per donar suport, acompanyar i sensibilitzar. Si necessiteu ajuda o simplement voleu saber més sobre com contribueixen a una societat més inclusiva, no dubteu a apropar-vos-hi.

Hi podeu contactar per mail a igualtat@sabarca.cat, telèfon: 93 635 64 00 (Ext: 347) i ara per whatsapp desde l’Hola Sant Andreu 629707306 Número 4.