A Sant Andreu de la Barca s’hi representaran tres obres que busquen acostar als joves les arts escèniques
El Festival Zero arriba a la seva vuitena edició consolidant-se com a una proposta juvenil, arriscada i de proximitat. I és que aquest festival teatral busca interpel·lar al públic jove amb propostes artístiques d’actualitat que els parlin directament. A més a més busca també eliminar la distància que hi ha entre el públic i els actors. Sota aquests paràmetres, la nova edició del Festival acull una programació d’espectacles de diferents gèneres i llenguatges.
Pau Gonzàlez Val, diputat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, ha posat l’accent, precisament en com el festival fa que es teixeixin complicitats entre els municipis i s’acosti el teatre als públics més joves.
Elisabet Megias, alcaldessa de Tordera, municipi membre de Teatres en Xarxa, ha explicat que aquesta edició el tema central és la identitat de gènere i que com a novetat han fet una mediació amb escoles i instituts dels diferents municipis per veure què volen veure els i les joves.
Xavier Fina, director General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura, de la Generalitat destaca la feina que fan des del festival i els Teatres en Xarxa per fer arribar les arts escèniques arreu de Catalunya i ha afirmat que la col·laboració de coproduir alguns espectacles amb el Teatre Nacional de Catalunya es repetirà de cara a l’edició de l’any vinent.
Andreu Mitjans, regidor de cultura de Sant Andreu de la Barca, ha explicat que Sant Andreu de la Barca és un dels pioners del Festival Zero i que és una ciutat molt implicada en la seva creació i tirada endavant. Un fet que fa que la ciutat estigui al centre d’aquest festival Cultural. Per la seva banda, Ramon Ferrer, president de Teatres en Xarxa i tècnic de cultura a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha destacat que “és un projecte ambiciós i participatiu, que cada any es va consolidant”.
A Sant Andreu de la Barca la programació incorpora tres espectacles que es representaran els dies 21 i 22 de març:
21 de març: Orelles; Marga Socias & Els Mals Endreços
Una caravana convertida en capsa de música és l’eix escenogràfic d’aquest espectacle-concert de carrer que es presenta com un procés d’investigació on el públic és convidat a participar de diferents experiències. Amb ironia i molt d’humor, la peça es transforma en un joc que ens fa reflexionar sobre com escoltem i sobre com volem ser escoltats.
22 de març: Massa Brillant
La nit promet ser inoblidable. El millor amic del nòvio del Guillem ha dedicat mesos a la creació d’un vestit espectacular amb el qual aspira a guanyar el premi del públic al Sarao Drag de Futuroa. El que el Guillem no s’espera és que aquest mateix vestit li provoqui una reacció al·lèrgica severa i el submergeixi en un viatge iniciàtic marcat per al·lucinacions intenses.
22 de març Akri de Manel Rosés
άκρη (ákri) és una paraula grega que es tradueix com llindar o límit. Conforma la primera part de la paraula composta ακροβασία (acrobàcia). Aquesta pot ser traduïda com passejar pel límit o caminar pel llindar. Ákri és un solo de circ d’un acròbata i una escala que explora el concepte de llindar. L’escala, que és aparell de circ i escenografia a la vegada, representa una zona de pas entre dos espais a l’hora que simbolitza un ofici i un mode de vida.
Podeu comprar les entrades a la pàgina web del Teatre Núria Espert: https://entrades.teatrenuriaespert.cat/esdeveniment/akri-festival-zero/5297
El Festival Zero va néixer des de Teatres en Xarxa, una agrupació d’equipaments teatrals municipals que treballen i cooperen plegats de manera regular des del 2014. A banda de promoure i gestionar la gira de determinats espectacles coproduïts amb el Teatre Nacional de Catalunya, el 2018 va iniciar el Festival Zero, per posar el focus en la creació de públic jove. Formen part de Teatres en Xarxa els teatres de Sant Joan Despí, Sant Andreu de la Barca, Valls, el Vendrell, Tordera, Lloret de Mar i Llinars del Vallès.