98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Discurs de la DIADA 2024 de l’alcalde Marc Giribet “Hem de posar el millor de cadascú de nosaltres”

Discurs de la DIADA 2024 de l’alcalde Marc Giribet “Hem de posar el millor de cadascú de nosaltres”

Ràdio Sant Andreu us ofereix l’àudio íntegre del discurs de l’alcalde en l’acte central de la celebració de la Diada a Sant Andreu de la Barca.

L’alcalde Marc Giribet ha iniciat el seu discurs recordant que “L’11 de setembre és un dia de reivindicació i de celebració. La reivindicació amb l’orgull d’on venim, la cultura de la nació, de les institucions pròpies, dels símbols de la llengua catalana i sobretot de projectar cap on volem anar, que no és cap altra cosa que l’aspiració de construir un país modern, prósper, culte i uns serveis públics de qualitat”.

L’objectiu ha recalcat és “viure en un país que no discrimina ningú pel seu origen i el seu lloc de naixement, ni per la seva llengua materna, ni per la seva ideologia, ni pel seu aspecte o pel seu color de pell. Per això, un any més, els catalans i les catalanes sortim als carrers i a les places d’arreu del país per reivindicar tot el que hem fet, però també per reafirmar que encara ens queda molta feina a fer en molts àmbits. I especialment em preocupa l’augment del racisme i de la xenofòbia, el canvi climàtic, la violència vers les dones, les desigualtats econòmiques i socials, i, evidentment, la intolerància”

 

L’alcalde Marc Giribet ha assenyalat els elements que uneixen als catalans “Cada inversió en benefici dels meus veïns i veïnes és una contribució a la construcció del país que totes i tots esperem. La perspectiva local és una visió global. I per això m’agrada dir que si millorem Sant Andreu de la Barca, millorem Catalunya, millorem el país. Si millorem Sant Andreu de la Barca, millorem Catalunya. En un món globalitzat i cada dia més complex, com us deia, Sant Andreu de la Barca i Catalunya, també hem de reforçar la nostra aposta per reconèixer i posar en valor tot allò que compartim com a societat, com a comunitat, com a nació. Des de les coses més grans, la lluita pels drets i llibertats, més igualtat o millors serveis públics, també de les coses més petites”

El discurs l’ha finalitzat fent una defensa de l’ús de la llengua catalana, perquè “el català sigui un punt de trobada, en que el català sigui una eina de cohesió social, en que el català sigui una llengua per tota la gent benvinguda. Perquè aquesta és la feina per treballar plegats per Sant Andreu de la Barca i per treballar per Catalunya. Hem de posar el millor de cadascú de nosaltres”.