La mitjana de la supervivència de les empreses creades a l’any 2014 a Sant Andreu de la Barca i que van rebre assessorament de l’Ajuntament suposa més d’uj 60% per cent, una xifra superior de la comarca del Baix Llobregat i la provincia de Barcelona.
Un estudi de la diputació de Barcelona així ho demostra.
Hem comentat aquestes dades amb Inma Ortega responsable del Servei de Foment d’Activitats Econòmiques i Noelia Redondo, tècnica en assessorament d’emprenedors a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.
La taxa de supervivència de les empreses al cap de tres anys és del 62,1%, d’acord amb les dades recollides a l’estudi de la Diputació de Barcelona.
Entre les persones emprenedores entrevistades, dos terços mantenen en funcionament l’empresa creada tres anys abans, sis punts més que l’any passat.
La meitat de les empreses que es mantenen en funcionament té a dia d’avui un empleat i l’altre meitat, més d’un. De mitjana, tenen 2,6 treballadors, la xifra més alta registrada fins ara en les quatre edicions de la investigació.
La meitat d’aquestes empreses ha facturat fins a 50.000 € en l’últim any, mentre que un terç presenta un volum de facturació superior. La resta no s’ha pronunciat al respecte. De mitjana, la facturació d’aquestes empreses supera els 79.000 €, registrant també aquí la xifra més alta de la sèrie.
Més de la meitat té bones perspectives per l’any vinent.
El turisme i la indústria són els sectors que presenten una taxa de supervivència de les empreses creades ara fa tres anys més alta, per sobre del 80%. En canvi, els sectors del comerç i els serveis de restauració són els que presenten taxes més baixes.
Pel que fa a les empreses tancades, sis de cada deu van clausurar la seva activitat per motius econòmics, mentre que gairebé el 40% esmenta altres motius, la xifra més alta registrada fins ara. Una quarta part ja ha creat una altra empresa o té pensat fer-ho.