98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Especial Portaveus – Què opinen sobre la nova Ordenança de Civisme i Convivència?

Especial Portaveus – Què opinen sobre la nova Ordenança de Civisme i Convivència?

La nova norma municipal castigarà l’incivisme i la reincidència amb més duresa. L’Ordenaça de Civisme i Convivència ha estat aprovada per unanimitat per tots els partits polítics del plenari municipal.

A l’espai Portaveus ha valorat l’aprovació de la normativa.

 

L’Ordenança de Civisme i Convivència, no s’actualitzava des de l’any 2000 i buscarà regular amb més contundència els comportaments incívics que hi ha a la ciutat i fomentar la convivència respectuosa entre la ciutadania. La normativa presenta importants novetats, respecte a l’actual, com per exemple que passa dels 51 articles, als 104. Entre les noves mesures hi ha l’enduriment contra la reincidència, l’ordenança preveu que si una persona sancionada repeteix la mateixa falta en el termini d’un any, el tram econòmic de multa que s’aplicarà serà més elevat.

A més a més, també inclou noves mesures com per exemple majors sancions econòmiques en cas de baralles o consum d’alcohol a la via pública i més multes per malmetre el mobiliari urbà. També es persegueix més àmpliament la contaminació acústica i el soroll, es prohibeix l’obertura d’establiments de prostitució i es dota d’una major protecció als col·lectius vulnerables, d’entre d’altres.