98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Obres de manteniment a la Biblioteca Aigüestoses

Obres de manteniment a la Biblioteca Aigüestoses

Les obres tenen un pressupost de 48.269€ i la previsió és fer les obres durant el primer trimestre de l’any que ve. Entre les actuacions més destacades,  canvi de pantalles d’enllumenat interior de la planta baixa i la planta primera  i treballs de de pintura a més de la renovació del mobiliari.

El regidor de Cultura Andreu Mitjans, i el regidor d’Urbanisme, Joan Jansana han donat detals de les obres de manteniment que es duran a terme a la biblioteca a partir de gener.

 

 

L’àmbit d’actuació del projecte doncs són la zona d’accés exterior, els exteriors, la planta baixa, la planta pis i les cobertes de l’edifici.

 

  1. Renovació de plaques del fals sostre de la planta baixa i la planta primera.

Retirada de plaques actuals de fals sostre de les plantes baixa i pis. Subministrament i muntatge de noves plaques que tindran màxima absorció acústica, i per tant millorarem l’acústica de les dues sales.

  1. Canvi de pantalles d’enllumenat interior de la planta baixa i la planta primera.

Retirada de pantalles actuals. Subministrament i muntatge de noves pantalles amb tecnologia LED que donaran més il·luminació i seran molt més eficients energèticament.

  1. Treballs de pintura de paraments verticals interiors de la planta baixa (225m2).

Pintat de parament vertical amb pintura plàstica netejable amb acabat llis, amb una capa segelladora i dues d’acabat, previ massillat i preparat.

  1. Redistribució de la sala infantil.

Retirada de la mampara de tancament existent a l’espai de nadons, retirada de paviment de suro, enganxat amb adhesiu i canvi de la moqueta de sobre tarima, retirant l’actual i el muntatge de nova moqueta fina.

  1. Reparació de la coberta inclinada i dels baixants.

Reparació de les filtracions a la part central de la coberta i reparació de filtracions a les embocadures dels baixants de la canal de xapa, i que tenen fugues a planta inferior. Aquestes goteres, a part de fer malbé part de la paret i mobiliari també havien danyat alguns dels llibres.

També se sanejaran la coberta plana i la terrassa superior i s’impermeabilitzaran en les parts fetes malbé. A més es repararan algunes fissures de la paret de la terrassa. Per acabar, es realitzarà la reparació de les fissures a la paret de tancament perimetral de terrat.

  1. Revisió i reparació de juntes de les finestres de la sala d’adults del primer pis.

Es farà la reparació de la paret feta malbé de la primera planta i també es revisaran i repararan les juntes dels finestrals de la sala d’adults de la primera planta, per on es filtrava l’aigua en pluges abundants.

  1. Canvi de vidres de la porta d’accés principal.

Els vidres de l’entrada se substituiran per vidre laminat transparent i amb cambra d’aire. Amb això guanyarem lluminositat natural a l’interior de la planta baixa i també millorarem substancialment l’aïllament tèrmic, aconseguint un estalvi energètic en el sistema de climatització i d’il·luminació.

  1. Renovació de mobiliari

Degut a una nova licitació de subministrament i instal·lació de material d’oficina de nova adquisició a diferents equipaments municipals, la Biblioteca Aigüestoses també gaudirà de material de nova adquisició i renovarà material com cadires, taules, expositors, butaques, carretons, pufs i una taula bebeteca.