98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Salut demana fer un ús responsable de paracetamol i alerta del seu consum excessiu

Salut demana fer un ús responsable de paracetamol i alerta del seu consum excessiu

Per aquest motiu impulsa la campanya “Pastilles, només les necessàries”

Amb aquesta nova campanya Salut vol sensibilitzar la població sobre l’ús de determinats fàrmacs, especialment, en persones que prenen deu o més medicaments de manera simultània. El paracetamol és un analgèsic i antitèrmic d’ús habitual i com tots els medicaments se n’ha de fer un ús segur i ajustat a les necessitats. En adults, es recomana 500 o 650 mg cada sis o vuit hores, amb una dosi màxima de tres g/dia, tot i que hi ha casos en què les dosis han de ser més baixes, com ara les persones amb malalties renals greus o les persones més grans de seixanta-cinc anys.

 

Cal tenir present que el paracetamol pot interaccionar amb l’alcohol, potenciant el mateix efecte tòxic, o amb altres medicaments com alguns anticoagulants o els que tracten l’epilèpsia, alterant-ne els efectes. Tot i que és un medicament pot comprar sense recepta mèdica, s’han de seguir les pautes indicades per garantir l’ús correcte del medicament.

Durant els primers vuit mesos de l’any, s’han dispensat a les oficines de farmàcia catalanes més de sis milions d’envasos de paracetamol a gairebé dos milions de persones.