98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Com protegir-nos de les estafes telefòniques i per internet?

Com protegir-nos de les estafes telefòniques i per internet?

Els darrers anys, els Mossos d’Esquadra han detectat un increment en les estafes telefòniques i cibernètiques, sobretot d’empreses que es fan passar per entitats bancàries, de paqueteria, de subministraments o telefòniques.

Des de la Policia catalana han alertat a Sant Andreu de la Barca, que aquesta és una tendència que cada vegada va a més i que cal estar alerta per no patir aquest tipus d’enganys i estafes. Al carrer ho tenen clar, cal desconfiar SEMPRE, sobretot d’aquells que et prometen un benefici a canvi que els donis les teves dades.

La pregunta és, per tant, què podem fer per evitar caure en estafes telefòniques o per internet?
Per assegurar-nos que no ens robaran informació, cal que sempre demanem la identificació de qui ens truca. Desconfiar de qualsevol oferta que sigui massa bona. No facilitar mai dades personals ni bancàries per telèfon o missatge. I finalment, verificar sempre la informació contactant directament amb l’empresa o entitat per veure si són ells els que s’estan posant en contacte amb tu.

La Gent Gran és el col·lectiu més vulnerable a patir aquest tipus d’estafes i, per tant, és important que estiguin informades i en alerta. Per aquest motiu, i en el marc de la celebració del mes de la Gent Gran, s’ha fet una xerrada informativa al casal per conscienciar-los i donar-los eines per no caure en aquestes estafes.
Això és perquè les estafes cada vegada són més sofisticades, per aquest motiu, cal sempre denunciar, encara que no s’hagi consumat l’estafa, perquè d’aquesta manera la policia pot prevenir i detectar les noves modalitats que van sorgint.