98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca pren mesures per fer front al creixement de la població de porcs senglars a la ciutat

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca pren mesures per fer front al creixement de la població de porcs senglars a la ciutat

En resposta a una pregunta del grup socialista la regidora de Medi Ambient, Mònica Julià ha detallat les mesures que s’estan prenent davant d’aquesta situació “excepcional”

Durant el ple de setembre, Julià va reconèixer la situació perquè diu que Sant Andreu de la Barca i rodalia viuen una situació “excepcional” pel que fa al creixement de la població d’aquests animals, després de la pandèmia de la covid-19. Julià ha contextualitzat que això és així perquè aquests animals amb el confinament durant la pandèmia van perdre la por a baixar als nuclis urbans i que a més a més quan baixen es troben amb el menjar molt fàcilment, perquè troben brossa fora dels contenidors per actes incívics.

Així doncs, L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha redoblat els esforços amb més personal tècnic que aniran atenent les urgències. Amb el pla Sant Andreu millora també s’està incidint en recollir els residus dels actes incívics i es fa una actuació tan ràpida com sigui possible. Les papereres també es recullen a la nit i s’estan tancant les zones dels gats comunitaris on hi ha menjar i s’estan reconvertint en contenidors per a gats amb el menjar i l’aigua pels felins tancats, per tal que els porcs senglars NO accedeixin a aquest menjar. Els coloms, tampoc hi podran accedir i d’aquesta manera, segons la regidora se solucionen dues problemàtiques de cop.

Una altra mesura serà canviar en un futur les papereres de la ciutat per fer-les fixes i dificultar d’aquesta manera l’accés dels porcs senglars a aquest menjar. Amb tot, Julià espera que en dies o poques setmanes la stuació millori amb totes aquestes accions. La regidora també va detallar que la situació ve marcada per un parell de  famílies que estan molt controlades i que són les que baixen al nucli urbà.