98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sessions grupals del CAP per a pacients amb patologies que afecten el seu dia a dia

Sessions grupals del CAP per a pacients amb patologies que afecten el seu dia a dia

Des del servei de fisioteràpia del CAP ofereixen aquests grups per intentar millorar el dia a dia dels usuaris amb patologies com la cervicàlgia.

Hem conegut de primera mà com són aquestes sessions, a la sessió d’avui, per exemple, han explicat una pauta d’exercicis que poden fer a casa i modular-la en funció del seu dolor. També expliquen com el dolor ens condiciona i com canvia en funció dels nostres hàbits.


Per participar d’aquestes sessions s’ha de demanar al metge de capçalera o infermeria, i que aquests vegin la idoneïtat de participar-hi i formar els grups. En aquests es tracten patologies bastant freqüents que els afecta al seu dia com són la cervicàlgia, la lumbàlgia, o també lesions al genoll o l’espatlla.

Cada setmana fan una sessió d’una hora i després de vuit sessions deixen que els pacients puguin aplicar els exercicis a casa sense l’ajuda del fisioterapeuta i en acabat, es valora la situació de cada persona per prendre una decisió. N’hem parlat amb Sergio De Mingo, fisioterapeuta del CAP de Sant Andreu de la Barca i una usuària del servei.

Des del servei de fisioteràpia fan aquest servei a l’Espai Jove, perquè necessitaven buscar espais fora del CAP, per la manca d’espais davant campanyes de vacunació, com la que s’està fent aquests dies al CAP per vacunar contra la Grip i la COVID-19.