L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a través de la Regidoria de Promoció Econòmica, Ocupació, Formació, Indústria, Comerç i Turisme organitza anualment, des de fa gairebé vint anys, el programa Mou-te per l’ocupació, es tracta de sessions informatives de sensibilització sobre ocupació i autoocupació impartides en els Instituts i que van adreçades a alumnes dels Instituts El Palau, Montserrat Roig i des de l’any 2017 també a l’Institut Sant Andreu.
Ràdio Sant Andreu ha realitzat un reportatge aprofitant una de les sessions programades a l’Institut Monsterrat Roig el 31 de març.
Alumnes i professors acompanyats de les tècniques de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a més de membres del negoci Sabaway comenten a Ràdio Sant Andreu l’experiència viscuda amb el programa “Mou-te per l’ocupació”.
Les sessions adreçades a alumnat de 4t d’ESO, tenen una duració aproximada d’1 a 2 hores, segons disponibilitat de l’Institut.
L’objectiu de dotar a les persones joves (que compleixen 16 anys durant el curs, edat amb la qual ja poden entrar al mercat laboral) dels coneixements i eines necessàries per orientar el seu futur professional en funció de les seves aptituds, actituds i valors, amb un coneixement de l’entorn laboral que els envolta.
I DESPRÉS DE L’ESO, QUÈ?
Les sessions als instituts estan dividides en tres parts.
En la sessió sobre la recerca de feina es destaca la necessitat de confiar en un mateix, conèixer l’objectiu personal, què demana el mercat de treball on s’analitza el perfil de candidats què busquen les empreses i les condicions que ofereixen; la importància que tenen les competències que desenvolupen a l’institut i als diferents entorns de l’alumnat que després valoraran al mercat de treball. També s’analitza el currículum vitae, com la primera carta de presentació davant les ofertes i tècniques de com afrontar les entrevistes de feina.
En la sessió sobre autoocupació es parla de les idees de negoci i la possibilitat de crear la teva propia empresa amb l’objectiu d’intentar respondre tres preguntes: Com es generen les idees empresarials? Per què unes idees tenen èxit i d’altres no? Com poder avaluar la idea empresarial? I s’expliquen casos d’èxit en relació a la importància de les competències personals.
A partir de l’any 2016 arrel de la sol·licitud feta per part de l’IES Montserrat Roig de poder tenir un testimoni d’experiències en l’àmbit empresarial, es convida a una empresa de Sant Andreu de la Barca a fi de poder donar a conèixer els seus orígens i evolució del negoci. Han assistit a l’institut: l’empresa DT SOUND, l’empresa Cultural Softcombat BCN Events, Fotografia Neus Vendrell, Gimnàs Activa’t i Sabway. Totes aquestes empreses destaquen per ser persones emprenedores joves i de Sant Andreu de la Barca i amb vinculació amb el nostre servei d’atenció a persones emprenedores.
Una activitat alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible com un educació de qualitat i Treball digne i creixement econòmic.