Els Mossos d’Esquadra han detingut a un home després de comprovar que ja havia denunciat el 2015 el furt i el robatori violent de la mateixa tauleta electrònica i rellotge
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, el dijous 1 de febrer, un home de nacionalitat espanyola, 32 anys i veí de Sant Andreu de la Barca, com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delicte i estafa.
La investigació es va iniciar el 23 de novembre de 2017 quan un home va denunciar haver estat víctima d’un robatori amb violència i intimidació a la via pública a Sant Andreu de la Barca.
Poc després, els investigadors van esbrinar que, entre els objectes presumptament sostrets el 23 de novembre hi havia, entre d’altres, una tauleta electrònica i un rellotge que el mateix denunciat ja havia denunciat com a sostrets en dos robatoris previs, un robatori violent a Sant Andreu de la Barca i un furt a l’estació de Sants, tots dos el 2015.
Les gestions realitzades amb les companyies asseguradores van demostrar que ja havien indemnitzat la víctima en dues ocasions, és a dir, totes les vegades que havia denunciat els robatoris.
Amb tots aquests indicis, el investigadors van detenir l’home com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delicte i estafa perquè ja havia cobrat de les asseguradores en tres ocasions el valor dels objectes denunciats com a sostrets.
El detingut serà citat en breu en seu judicial.
UNA DENÚNCIA FALSA ÉS DELICTE
El cos de Mossos d’Esquadra recorda que la denúncia falsa es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de Justícia. Les conseqüències que el Codi Penal estableix per simulació de ser responsable o víctima d’un fet delictiu és una pena multa d’entre sis i dotze mesos.
L’objectiu de les denúncies falses és cobrar de les asseguradores, el que comporta la comissió d’un delicte d’estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros.