Miquel Jornet ens recomana el joc de taula ‘Osopark, a l’espai Descobrint Jocs del programa Via Directa. on haurem de construir un parc per aquests animals.
Maldito Games està on fire editant moltes llicències interessants i toquen molts pals: des de jocs molt accessibles i familiars a títols més durs per a aficionats molt exigents.
Sent fidels a l’espectre més gran del nostre públic, avui us portem un joc fàcil d’explicar, fàcil de jugar i fàcil que provoqui l’enamorament a aquells que no han provat encara els jocs de taula moderns. Entre altres títols actuals (com Patchwork, Cottage Garden i Indian Summer -tots tres d’Uwe Rosenberg-) de fer un trencaclosques amb peces de cartó “tipus Tetris“, potser aquest és el més autoexplicatiu de tots i potser és perquè l’autor és Phil Walker-Harding, especialista a refinar la usabilitat dels seus dissenys al màxim.
Si el tret positiu d’Osopark és la usabilitat i accessibilitat del producte, el tret negatiu (i només és una valoració personal) és la tria temàtica del joc per part de l’editorial mare Lookout Spiele a Alemanya. Un joc tan abstracte mecànicament es podria haver resolt amb un tema que no impliqués la reclusió animal. Estem al segle XXI i els parcs zoològics o els espectacles amb animals privats de llibertat comencen a estar, per a mi, molt fora de lloc.
Els jocs de taula, com qualsevol altre producte cultural, també transmeten valors que editorialment penso que s’han de cuidar. En aquest sentit els altres tres jocs mencionats no grinyolen en absolut en el binomi tema-moral i, fins i tot, es pot afirmar que Cottage Garden i Indian Summer traspuen respecte per la natura.