L’ACTIC és el certificat d’acreditació de competències en tecnologies de la informació i de la comunicació i permet a qualsevol persona de més de 16 anys, després de superar una prova d’avaluació, obtenir un certificat emès per la Generalitat que acredita les seves competències digitals.
Toni Mantis, tècnic de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha parlat de la prova al programa Via directa de Ràdio Sant Andreu i dels cursos sobre el nivell mitjà de l’Actic que començaran el mes de novembre a Les Escoles Velles
Per obtenir el certificat, s’ha d’aprovar un examen en un dels centres col·laboradors autoritzats entre ells Les Escoles Velles de Sant Andreu de la Barca.
L’ACTIC avalua la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.
Consta de tres nivells: bàsic, mitjà i avançat.
Precisions sobre l’entrevista:
• L’objecte de l’ACTIC són les TIC, la societat de la informació i la cultura digital; per tant, va més enllà de la informàtica
• L’ACTIC certifica competències, concepte que inclou coneixements, però també habilitats (procediments) i actituds; la competència és fruit de la combinació d’aquests tres elements. Aquest punt perquè és un tret molt important de l’ACTIC, que l’arrenglera amb els criteris dels organismes internacionals i, sense anar més lluny, amb els que aplica el Departament d’Ensenyament de la Generalitat en els currículums formatius
• Pel que fa al nivell 3, cal precisar que:
> Per fer-ne la prova cal tenir el certificat mitjà o un de declarat com a equivalent.
> N’hi ha prou amb dues competències aprovades per obtenir el certificat; per tant, el mínim de competències de les quals cal avaluar-se és només de dues.
Agraïm molt a Josep Toda (Responsable de l’Oficina Gestora de l’ACTIC), que escoltés el programa i que ens fes aquestes interessant aportacions!